PackAid HS-B

Het sluiten van papieren zakken met een kunststof binnenzak kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

De kleinste machine voor deze toepassing is de PackAid HS-B handsealmachine waarbij een kunststof binnenzak of een kunststof coating die is aangebracht aan de binnenzijde van een papieren buitenzak wordt dichtgeseald. In sommige gevallen is dit voldoende, in andere gevallen heeft er nog een tweede bewerking plaats, bijvoorbeeld nog een naainaadsluiting of een crêpe reiterband of papieren sluitband die over de zakmond heen genaaid of geseald wordt.

stalvoorbeeld PackAid HS-B

Voorbeeld van een sealnaad met de HS-B

Meypack (Doboy) PT

PackAid levert ook grotere industriele machines waarbij de binnenzak wordt dichtgeseald en er vervolgens een papieren sluitband over de zakmond wordt geseald, een goed voorbeeld hiervan is de PT16.

Bij de PT 16 bestaat een mogelijkheid om een sluiting te maken zoals boven omschreven, echter bij een capaciteit die boven 200 zakken per uur ligt dan vervalt de mogelijkheid om de kunststof binnenzak dicht te sealen en wordt alleen een papieren sluitband over de zakmond van de papieren buitenzak heen geseald.

U kunt er echter ook voor kiezen om in dat geval de kunststof binnenzak en de papieren buitenzak samen dicht te naaien en de naainaad af te sluiten met een papieren sluitband die over de zakmond wordt heen geseald.

Meypack FTS

Een derde methode is de nieuwste sluitmethode waarbij er geen gebruik meer wordt gemaakt van een naaimachine maar waarbij eerst de kunststof binnenzak wordt dichtgeseald en vervolgens de papieren zak twee keer wordt omgevouwen en dichtgeplakt wordt met sluitband. Met de types FTS 600 en FTS-HD zakkensluitmachines bieden we machines aan om elke willekeurige open mond zak van papier te sluiten.

De FTS-HD sluit papieren zakken en sealt de kunststof inner liner met een hermetische seal.
Dankzij het twee keer omvouwen wordt de verwarmde sealnaad optimaal beschermd De FTS-sluiting (Fold, Tape, Seal) is “state of the art” in zak sluiten en komt tegemoet aan de eisen die moderne eindgebruikers tegenwoordig aan de verpakkingen stellen.
De optioneel verkrijgbare easy-opening strip of “stripbare zak” versies zorgen voor een verpakking die klant- en milieuvriendelijk is.
De FTS-sluiting kan geopend worden zonder gereedschappen of beschadiging van de zak.
Daardoor is contaminatie van de inhoud door stukjes papier onmogelijk.

Hier een afbeelding van het principe van de FTS sluiting

Hier een foto van een perfect sealresultaat met de Meypack FTS 1800 waarbij de sealnaad precies (onbelast) tussen de twee vouwnaden komt te liggen wanneer de buitenzak gesloten wordt. Hierdoor wordt de sealnaad ook beter beschermd en ziet het patroon op de pallet er veel mooier uit.

Meypack PTS

We kennen voor veelal de chemie ook nog een alternatief waarbij de zakmond van te voren is voorzien van 1 of meerdere sporen hotmelt of koudlijm. De zakkensluitmachine vouwt de bovenste flap van de zakmond over de gevulde zak heen, terwijl de lijm wordt geregenereerd door de verwarmingselementen. Nadat de bovenkant van de zak is omgevouwen wordt het lijmspoor en daarmee de hechting op de zak nog verder verbeterd.

Dit machine type wordt de PTS (Pinch-Top-Sealing) machinelijn genoemd.

Voordeliger oplossingen om een Pinch Top zak te sluiten vindt u ook binnen onze eigen serie machines:

In sommige gevallen is het ook mogelijk om (kleinere) zakjes te sluiten met de PackAid PA2008 zakkensluitmachine die wij op een voorafgaande pagina voor zakkensluitmachines voor kunststof zakken al hebben omschreven.

Of het inderdaad mogelijk is moeten we aan de hand van testen met het verpakkingsmateriaal onderzoeken.

Afbeelding van de PackAid PA2008 zakkensluitmachine.

Vraag vrijblijvend een offerte, de prijs zal u verbazen.

Een uitstekende voordelige machine om deze zogenaamde Pinch Top zakken te sluiten is de nieuwste machine uit onze toplijn zakkensluitmachineserie, De PackAid HD serie MkII die ook grotere (25 kg) zakken kan verwerken.
De machine wordt geleverd inclusief een motorisch verstelbaar machine frame en een solide transportbaan voor zwaardere zakken. Wij hebben de ze machine inmiddels in de praktijk uitgetest en de resultaten zijn verbluffend te noemen, zeker gezien de aanschafprijs van de machine.

Afbeelding van de PackAid HD Series MkII:

Het programma machines wat we kunnen aanbieden is vrij omvangrijk en eigenlijk teveel om hier allemaal te laten zien en te beschrijven.

Wanneer u contact opneemt met PackAid B.V. en vraagt naar Gerard Adema, dan zullen wij onze uiterste best doen om, gebaseerd op uw product, de gewenste capaciteit en de gewenste sluiting u een goed advies te geven.