Om papieren zakken te sluiten zijn er verschillende zakkensluitmachines denkbaar.

De zakken kunnen dichtgenaaid worden met een naainaadsluiting

De zakken kunnen hiervoor gesloten worden met een handnaaimachine of een meer industriële zakkennaaimachine die op een statief gemonteerd is (zie foto)

Wanneer de zakken dichtgenaaid worden kan men er voor kiezen de naainaadsluiting aan te brengen over een papieren crêpestrook, we noemen dit de S.O.T sluiting (Stitch Over Tape) (zie foto)

Andersom kan het ook dat er een papieren sluitband over de naainaad heen wordt aangebracht, de zogenaamde T.O.S sluiting (Tape Over Stitch) zie foto)

De verschillende naaimachines vidt u elders op deze website onder  de subgroep zakkennaaimachines

De papieren zakken kunnen ook op alternatieve manieren dichtgemaakt worden, bijvoorbeeld kleinere papieren zakken die aan de binnenkant bekleed zijn met een PE coating kunnen heel goed gesloten worden met een PackAid® Pack2Seal HS-B handsealmachine die wij hieronder nader beschrijven.

D95 HD zakkennaaimachine

SOT zakkensluiting

S.O.T. zakkensluiting

TOS zakkensluiting

T.O.S. zakkensluiting

PackAid® Pack2Seal HS-B Mk 6 sealmachine

De PackAid® Pack2Seal HS-B Mk 6 sealmachine last gecoate materialen zoals aluminium papier en laminaatfoliesoorten volgens het bekende Doboy continu doorloopprincipe.

Het laminaat wordt tussen twee transportriemen geklemd en door de machine gevoerd.

Het materiaal wordt achtereenvolgens verhit, onder druk geseald en daarna afgekoeld.  De machine wordt compleet met een montagesteun geleverd en kan daardoor als vast toestel of als draagbare sealer worden gebruikt.

€ 2.740,-

Diverse accessoires tegen meerprijs leverbaar

stalvoorbeeld PackAid HS-B

Sealvoorbeeld gemaakt met een PackAid HS-B zakkensluitmachine.

Download hier de brochure van de PackAid HS-B handsealmachine

CBS-W 600 full

MeyPack CBS-C sealmachine

Voor het sluiten van zware industriële zakken van gelamineerd materiaal hebben we de Meypack CBS-C sealmachine in het verkoopprogramma

Deze Meypack CBS-C machine last gecoate materialen zoals aluminium papier en laminaatfoliesoorten volgens het bekende Doboy continu doorloopprincipe.

De zakken worden ( veelal op een transportband staand) tussen twee zware, industriële transportriemen geklemd en door de machine gevoerd.

Het materiaal wordt achtereenvolgens verhit, onder druk geseald en daarna afgekoeld.

De capaciteit is afhankelijk van het gekozen machine type 4 tot 22 meter per minuut

De machine die 4 meter per minuut kan verwerken heeft hiervoor twee paar verwarmingselementen in zich en in de machine die 22 meter per minuut kan verwerken zijn 10 paar verwarmingselementen gemonteerd.

Vraag vrijblijvend informatie en offertes wanneer u geïnteresseerd bent in een zakkensluitmachine, 1 telefoontje of mailtje naar Gerard Adema is voldoende om u alle informatie te verschaffen