meypack_neuPackAid B.V. is sinds najaar 2016 ook leverancier van de Meypack zakkensluitmachines.

PackAid B.V. verkoopt sinds eind 2016 niet alleen de eigen PackAid® sealmachines maar we hebben het programma uit kunnen breiden met voor ons een oude bekende: Meypack zakkensluitmachines. We kennen deze fabriek en de machines die ze leveren door en door. Immers Meypack GmbH heeft destijds het bedrijf van Doboy in Hamburg over genomen en zoals bekend mag zijn is PackAid B.V. de absolute specialist op het gebied van  Doboy zakkensluitmachines in Nederland, dus deze uitbreiding van het verkoopprogramma sluit naadloos aan bij wat we al deden.

MEYPACK bouwt zakkensluitmachines voor alle bekende soorten van open mond zakken. Het machine programma omvat alle methodieken, zoals het sealen, krimp sealen, vouwen, naaien en lijmen en biedt alle technisch-efficiënte en verstandige combinatiemogelijkheden. Elke capaciteit bereik wordt optimaal gedekt door verschillende maten van machines en extra apparatuur hierdoor worden we in staat gesteld elke machine op maat aan te passen aan de individuele wensen van de klant en de verpakking. MEYPACK zak sluitmachines van de SVT serie staan bekend om hun uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid, zelfs onder extreme omstandigheden.

De zaksluitingen die dagelijks worden geproduceerd door deze machines voldoen wereldwijd aan de hoogste en meest uiteenlopende eisen in de voedingsmiddelenindustrie, diervoedingindustrie, chemische industrie en de industrie voor speciale bouwmaterialen.

De machines zijn een evolutie van de vroegere Doboy zakkensluitmachines en werken grotendeels nog volgens het (Doboy) continu doorloop principe. De machines hebben echter de laatste jaren een geweldige evolutie doorgemaakt, zijn vrijwel onderhoud en smeringsvrij en doen vrijwel geruisloos hun werk.

Het grootste verschil met de vroegere Doboy zakkensluitmachines en de huidige generatie Meypack zakkensluitmachines is dat de moderne machines geen gebruik meer maken van zware transportkettingen. Het transport van de zak door de machine heen wordt verzorgd door getande kunststof transportriemen van een zeer hoge industriële kwaliteit, dit houdt in minder slijtage, geen smering meer nodig en een geruisloos werkende machine.

De Meypack zakkensluitmachine serie bestaat uit de volgende types:

TypeSluitingToepassing
FTSFTS Dubbele omvouw en gezekerd middels tape. Papieren zak, met of zonder PE-inliner / binnenzak
CBSSealen of sealen in combinatie met dicht naaien.Kunststof zak / Geweven kunststof zak
CBS-CCrimp seal sluitingPapieren zak met gecoate binnenlaag en stazakken (pouches) met een gecoate binnenlaag.
PTSEnkele omvouw en dichtlijmenPinch-top papieren zak, met of zonder PE inliner / binnenzak
PTSealen, dichtnaaien en het afdekken van de naainaad middels een tape
Papieren zak, met of zonder PE-inliner / binnenzak
D95Enkele omvouw, daarna dichtnaaien en het afdekken van de naainaad middels een tape.Papieren zakken, Kunststof folie zakken en geweven (kunststof) zakken

Uiteraard levert PackAid ook onderdelen en service voor deze Meypack machines.

PackAid blijft als vanouds service en onderdelen leveren voor de zakkensluitmachines van het merk Doboy.

Logo Doboy